Gelégodis med glöggsmak

publicerat i Godis, Tema: Jul;
 
Ett måste i december månad är glögg. Varm kryddig saft, skållade mandlar och färska russin. Fantastiskt! Ett imponerande, men inte så svårt, glöggfika får man lätt till genom att göra eget gelégodis med glöggsmak.
 
Till detta recept får man välja sin favoritglögg. Vare sig det är med choklad och chili eller den klassiska blossaglöggen. Jag har valt Dufvenkrooks Lingon och Blåbärsglögg till mina godisar.
 
 
Glögghjärtan
 
2,5 dl valfri glögg
50g glykos
0,75 dl socker
5 gelantinblad
 
Smörj en silikonform med lite matolja. Det går bra med tex isformar eller chokladformar. Koka upp glögg, glykos och socker i en kastrull med tjock botten. Lägg gelantinbladen i kallt vatten. Låt glöggen koka till 110 grader, och rör om kontinuerligt. När blandningen nått 110 grader tar du den av plattan och rör ner de mjuka gelantinbladen, rör tills de lösts upp helt.
Häll över godismassan i silikonformen. Låt stå i rumstemperatur över natten. Plocka loss dina gelégodisar och rulla dem i strösocker.
 
 
Söta små glögghjärtan
 
 
 Så var den öppnad- lucka nummer 3.
 
 

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Pernilla:

Låter gott! :D

2:a kommentar, skriven , av Marie Bergman :

Ja det låter ju supergott, aldrig testat förut :)

3:e kommentar, skriven , av Malin:

Det ska jag testa.. då får man lite julsmak varje dag, utan att ha alltför dåligt samvete :P

Kommentera inlägget här :