Mozartkulor på pinne

publicerat i Cake Pops, Tema: Jul;
 
Så var vi framme vid första advent. Och det första inlägget på Bake Believes adventskalender. Jag är riktigt peppad på att få bjuda er på smarriga julrecept nu varje dag fram till jul, hoppas ni är detsamma!
 
 
Så öppnar vi lucka nummer 1. Och idag bjuder jag er på Mozartkulor- på pinne.
 
 
Mozartkulor har blivit en klassiker bland mitt julgodis. En liten boll av mandelmassa, med en kärna av underbar nougat. Ett uppskattat och populärt godis, som dessutom går snabbt att göra!
 
 
Mozartkulor 30st
 
125g nougat
250g mandelmassa, eller marsipan
150g smält mörk choklad
 
Skär nougaten i ca 30 stycken fyrkantiga bitar. Rulla dem till små bollar i handen. Skär 30 bitar av mandelmassa som du plattar till. Lägg en nougatboll på varje bit mandelmassa, och vik in nougaten innuti mandelmassan. Rulla mandelmassan med nougaten innuti till en kula.
 
Doppa en klubbpinne i lite smält choklad, och sätt en kula på varje pinne. Doppa hela kulan i choklad och låt den droppa av något. Sätt klubban att torka, exempelvis i en ställning för cake pops, eller i en form fylld med socker.
 
 
Första ljuset tänds idag.
Istället för att ställa kulorna upp kan man servera dem upp och ned med en liten tryffelform som stöd
 
 
Jag har garnerat klubborna med lite kristyr
 
 
Glad första advent!
 
 

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Marie Bergman - Om livet på Cypern:

Åh vad kul Suz! :) Älskar också mozartkulor! :)

2:a kommentar, skriven , av Malin:

Lagom pyssligt men jäkligt gott.. Namnam!

Kommentera inlägget här :