Dulce de Leche Brownies

publicerat i Mjuka kakor;
 
Vi har en kompis som heter P. Han är hemma hos oss några gånger i veckan, antingen hjälper han A med huset, eller så skruvar han bil, eller så letar han kakor i kylskåpet. P har börjat umgås med E, och när vi kom hem satt båda pojkarna på vår farstukvist med bister uppsyn. Det hade gått dåligt med skruvningen och grabbarna behövde piggas upp. Vad kan då pigga upp mer än härlig kola, mörk choklad och massor av socker?
 
Det blev en Brownie med Dulce de Leche- tryffel
 
 
Browniebotten
 
85 g mjöl
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 krd salt
150 g mörk choklad
100 g smör
50 g strösocker
50 g farinsocker
2 ägg
 
 
Sätt ugnen på 175 grader. Klä en form med bakplåtspapper, formen jag använder är 18*26cm.

Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och salt i en bunke. Smält chokladen tillsammans med smöret, och rör sedan ner sockret. Rör tills sockret löst sig i chokladen och blandningen svalnat. Rör ner äggen, och sikta ner de torra ingredienserna. Blanda och häll över till formen. Grädda i ca 15-20 min, och låt sedan kakan svalna helt.
 
 
Dulce de Leche- tryffel
 
3/4 dl grädde
150 g vit choklad
20 g smör
5 msk karamelliserad mjölk
 
 
Smält chokladen och smöret, över vattenbad eller under väl uppsikt i micron. Koka försiktigt upp grädden och häll över chokladblandningen. Rör samman och tillsätt kolamassan. Rör tills allt är väl blandat.
 
Bred ut tryffelkrämen över browniekakan och låt det stelna till i kyl. Smält 100g mörk choklad och bred över kolakrämen. Skär i bitar och förvara i kylskåpet.
 
 
Jag serverade kakorna med en kolagrädde. Vispa valfri mängd grädde med några matskedar dulce de leche.
 
 
Lite vit choklad är fint att ringla över.
 
Smaklig spis!