Brownie med vaniljtryffel

publicerat i Mjuka kakor;
 
Imorgon åker jag iväg med mamma till Azorerna, vi blir borta en vecka. Resan är hennes 60-års present, och vi ska dit och simma med delfiner. Det känns otroligt spännande! För att lugna nerverna lite började jag igår kväll med en sats brownies. Det blev en Triple Chocolate Brownie med vaniljtryffel. Här kommer receptet.
 
 
Browniebotten
 
85 g mjöl
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 krd salt
150 g mörk choklad
100 g smör
50 g strösocker
50 g farinsocker
2 ägg
 
 
Sätt ugnen på 175 grader. Klä en form med bakplåtspapper, formen jag använder är 18*26cm.

Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och salt i en bunke. Smält chokladen tillsammans med smöret, och rör sedan ner sockret. Rör tills sockret löst sig i chokladen och blandningen svalnat. Rör ner äggen, och sikta ner de torra ingredienserna. Blanda och häll över till formen. Grädda i ca 20 min, och låt sedan kakan svalna helt. Gärna över natten.
 
 
Vaniljtryffel
 
3/4 dl grädde
150 g vit choklad
20 g smör
2 tsk vaniljessens
 
 
Smält chokladen och smöret, över vattenbad eller under väl uppsikt i micron. Koka försiktigt upp grädden och häll över chokladblandningen. Rör samman och smaksätt med vaniljessens.
 
 
 
När kakan svalnat breds tryffeln ut över browniebotten. Ställ i kylskåpet att stelna till. Smält sedan 100g mörk choklad, och bred detta över tryffeln. Skär bitar innan chokladen stelnat helt. Förvara i kylskåp.
 
 
Servera Browniesarna med grädde, och gärna någon färsk frukt. Jag har plockat smultron i trädgården.
 
 
Det räcker med små bitar av denna väldigt mäktiga chokladkaka.
 
 
Att ringla choklad och garnera med strössel blir fint på tallriken
 
 
Varsågoda!