Hallon- och Persika popsicles

publicerat i Glass;
 
Jag hittade isglassformar på Ica för ett par dagar sedan, och idag blev det invigning. En härligt läskande isglass med smak av hallon och persika bjöds det på till efterrätt idag. Mumsigt!
 

Hallon- och Persikopinnar 8 st
 
100g hallon
2 msk socker
½ dl vatten
1-2 dl persikojuice
 
Koka hallon, socker och vatten i en kastrull. Mosa hallonen mot kanten, och sila av kärnorna. Låt svalna och häll sedan upp i hälften av isglassformarna. Stoppa in i frysen ca 1 timme, vinkla formen lite för att få en sned effekt på glassen.
Fyll upp formarna med persikojuice, eller mixa persikohalvor till en pure och fyll formarna med.
Frys in formarna igen ca 1 timme, och sätt sedan ner pinnar/sugrör i formarna. Låt glassarna frysa helt, gärna över natten.
 
 
 
Fyll gärna formarna även med lite bär innan de fryses. Det blir gott med lite bitar i isglassen!
 
 
 
När glassarna har frysts kan de vara svåra att lossa från formarna. Ställ ner formarna några sekunder i varmt vatten, och försök sedan lossa glassarna.
 
 
Detta blev suveränt gott, och väldigt fräscht! Lite mer jobb än en vanlig piggelin, men så fantastiskt mycket godare. Sedan är det ännu lite mer njutvbart med glass om man gjort den själv,
 
Formarna kostade 17kr för fyra stycken, och köptes på Ica kvantum.
 
 

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Leila:

ÅÅhh påminner om barndomens favoritglass, som jag inte minns vad den hette, det var GB som sålde den men det var många år sedan nu. Ser härligt ut!

//Leila

Svar: Jag kan inte heller riktigt minnas vilken du menar, men denna blev fantastiskt god! Hallon liksom... vad kan gå fel :)
Suzanne Bruks

2:a kommentar, skriven , av Flisan:

Gott :D

Kommentera inlägget här :