Ikväll är svärmor här, och jag ville svänga ihop en efterrätt. Jag hade dock inte så mycket tid, och behövde fixa något av det vi hade hemma. Så slog det mig, pannacotta!
Pannacotta gjord på gelesocker är oförskämt lättsamt, och så himla gott!
Vaniljpannacotta
3 dl grädde
½ dl gelesocker
vaniljsocker/vaniljessens
Blanda alla ingredienser i en kastrull, koka upp och låt koka i 30 sek. Häll upp i portionsglas och in i kylen.
När pannacottan stelnat kan man garnera med färska bär, eller göra en bärspegel. En bärspegel kan du göra på vilka bär eller frukter du vill, jag valde hallon och blåbär. Om pannacottan inte är helt stelnad sjunker spegeln ner något, och bildar en form utav marmorerad effekt. Detta är jättesnyggt i sig, men vill man inte få denna effekt är det viktigt att pannacottan stelnat helt innan man gör spegeln.
Bärspegel
1,5 msk strösocker
½ dl vatten
50 g hallon
50 g blåbär
1 tsk vaniljessens
½ dl vatten
50 g hallon
50 g blåbär
1 tsk vaniljessens
Blanda socker, bär och vanilj i en kastrull. Koka i ca 5 minuter. Låt bären kallna, och sila sedan. Fördela ovanpå pannacottan.

För att piffa till efterätten lite så frostade jag glasen innan jag hällde upp pannacottan. Det gör du enkelt genom att doppa glasets ovansida i citronsaft, och därefter i socker. Jag valde att doppa i rosa sockerströssel.