I vår trädgård har vi en blandad kompott av bär, blommor och växter. A har smakat på de flesta av bären, vissa är menade att ätas, andra inte.... I vår berså finns två häggmisplar. Deras bär är ätbara och så fort min kära sambo fick reda på det ville han ha sylt. Så sylt blev det!

Sylten blev söt och god. Bären påminner en hel del om amerikanska blåbär.
Häggmispelbärssylt
500g häggmispelbär
200g socker
3 msk vatten
1 msk pektin
Bären är ganska hårda, så mixa dem gärna med stavmixer. Blanda bärmix, socker och vatten i en kastrull. Koka upp och skumma av eftersom. När sylten inte skummar mer tillsätts pektin, somhjälper sylten att klibba ihop sig lite. Koka i några minuter till och låt sedan svalna. Häll upp på burkar.
Fiffigt värre tycker jag att man kan hitta små skatter i trädgården som man inte visste fanns!