Denna helg spenderas hemma i Ångermanland. Ute på myrarna har hjortronen börjat mogna, och mot knott och mygg har jag slagits för det åtråvärda norrländska guldet, "snatterbära" eller "snåttren". Några burkar med sylt blev det, och en liten efterrätt. Vi kallar denna för kladdkaka med hjortronsås.


Kladdkaka
150g smör
3 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 dl kakao
2 ägg
2 dl mjöl
Smält smöret, och låt det svalna något. Blanda ner socker, vaniljsocker och kakao. Rör ner äggen, och därefter mjölet. Blanda väl, och bred ut i en mjölad form. Grädda i 200 grader i ca 10 min.
Jag halverade detta recept, och gjorde en väldigt tunn kladdkaka, den gräddade jag i ca 7 min.
Hjortronsås
100g hjortron
1 msk socker
1 msk vatten
Koka hjotronen tillsammans med socker och vatten, rör om och mosa bären i kastrullen. Låt såsen koka tills det tjockat, och sila sedan av alla frön.

Servera kakan med vispgrädde, eller glass, samt några färska hjortron! Ringla såsen runt eller vid kakan.

Den tunna kladdkakan har jag stansat ut i form med hjälp av en pepparkaksform, för att piffa till det lite!
Trevlig helg!
Hej igen :)
Hehe absolut ingen fara! Jag testade att göra en annan topping på hälften av browniesen och ska göra den härliga tryffeln på de resterande.
Tack igen för en helt underbar blogg! Blir så glad varje gång jag kikar in här skall du veta. Var rädd om dig. Kramar Leila