Nu har växtligheten i trädgården verkligen tagit fart. Jag plockade in en stor bunke med jordgubbar och åt tills det gjorde ont i magen. Underbart! De överblivna jordgubbarna blev fyllning till dagens bakverk, en vaniljcupcake.

Vaniljmuffins 12 st
2 st ägg
2 dl socker
2 dl mjöl
1 tsk vaniljessens
2 tsk bakpulver
75 gram smält smör
1/4 dl mjölk
Vispa ägg och socker luftigt och ljust, rör ner övriga torra ingridienser. Blanda försiktigt, och häll över smält smör och mjölk. Portionera ut direkt i formar och grädda mitt i ugnen på 200 grader knappt 20 min.
Jordgubbskompott
10 medelstora jordgubbar
2 msk syltsocker
citronsaft
Skiva jordgubbarna och koka försiktigt tillsammans med sockret i ca 10 minuter, tillsätt några droppar citronsaft och smaka av med socker.
Låt kompotten stelna och gröp ur hål i muffinsarna. Skeda ner kompott i hålen.
Vaniljsmörkräm
150g rumstempererat smör
300g florsocker
1 msk kokande vatten
2 tsk vaniljessens
Vispa smöret vitt och fluffigt, tillsätt florsocker lite i taget under omvispning. Låt det blandas i minst 10 min. Tillsätt kokande vatten och smaksätt med vaniljessens.

Jag valde att spritsa min smörkräm innifrån och ut. Blommorna är gjorda av minimarshmallows som jag klippt på diagonalen och lagt i en liten cirkel. En svart, mjuk sockerpärla utgör mitten av blomman.

Nu är det bara att återvända till landet och plocka in nästa omgång jordgubbar.
Hejsan :)
Hur har ni haft det på er resa? Måste ha varit riktigt underbart.
Testade att baka dina brownies med vaniljtryffel igår men jag vet inte om jag gjorde något fel med tryffeln för den stelnade inte :(
Smälter du choklad och smör i vattenbad och sen blandar med grädden?
Vill jättegärna lyckas med dem. Ha en fin fortsatt helg. Kram Leila