Min systers sambo fyller 40 år, och jag var sugen på att göra en tårta utöver det vanliga. Jag har sett frilly cakes, eller ruffle cakes och ville hemskt gärna prova mig på en sådan. Jag hade inte riktigt rätt verktyg till att göra mina volanger, men jag är riktigt nöjd med tårtan ändå!

Detta är en vaniljsockerkaka med fem fyllningar på tre våningar. Den är klädd i marsipan, och volangerna är gjorda i sugar paste.
Fyllningarna består av vaniljkräm, mandelkräm, grädde, färska jordgubbar samt färska körsbär.
Tårtan är spacklad med grädde, och klädd i kavlingsmarsipan färg extra vit. För volangerna delade jag 500g sockerpasta i fyra. Jag färgade in dem med olika mängd turkos pastafärg. Sedan har jag skurit ur remsor med en vanlig pizzaslice:er. Varje remsa har jag sedan tunnat ut i på ena sidan, och fått en naturlig volang. Sedan har jag satt fast mina remsor, och börjat med de ljusa längst upp. Lite kristyr håller dem på plats.
Ovanpå har jag gjort en sockerblomma i gum paste, där har jag stansat ut rundlar, och på samma sätt tunnat ut kanterna för att få volanger. I mitten sitter en stor silverpärla

I blå candy melts har jag skrivit Erik och låtit det stelna i kylen. Sedan har jag fäst namnet i min blomma.

Runt om har jag satt små blommor i gum paste, som jag målat med turkos pulverfärg och garnerat med en turkos sockerpärla.


Såhär fint blev ombre effekten av sockerpastan. Under tårtan ligger ett turkost tårtpapper för att matcha.
Nu får vi bara hoppas födelsedagsbarnet blir nöjd!
Så himla duktig du är, wow så himla fin!