Candy Melts

publicerat i Övrigt;
En fantastisk produkt som både är lättarbetad och smakar gott är Candy Melts.
 
Candy melts är pastiller man smälter likt choklad, men som återgår till sin hårda form när den stelnar. Det gör att den är strålande till Cake Pops, där man gärna vill ha kakorna i rumstemperatur utan att de smälter. Det är en genväg istället för att temperera choklad.
Sedan om man läser på innehållsförteckningen av Candy Melts så kanske man ställer sig mer skeptisk. Det framgår uppenbart att det kanske inte är ett livsmedel man vill överkonsumera. Men den är trevlig att arbeta med, och smaken är som sagt jättegod. En blandning av vit choklad och vanilj.
 
 
Candy Melts från Wilton.
 
 
Ett annat namn är Candy Dips, ett tredje Sweets Melts.
 
 
När man smälter Candy Melts kan man med fördel blanda ner en klick kokosfett, eller någon skvätt vanlig olja man har hemma. Den blir lite mer lättflytande och lättarbetad då.
 
 
Ingridenser i Candy Melts för den nyfikne:
 
Socker, delvis härdad palmkärnolja, fettfri torrmjölk, helmjölkpulver, vanillin, artificiella smakämnen, emulgeringsmedel, emulgeringsmedel (sojalecitin E322), vaniljarom, salt, färgämne E102,E132

Kommentera inlägget här :