Okej, det är bara första veckan på November än så länge. Snön har inte ens hunnit lägga sig ännu, och det var visst Halloween bara nu i helgen. Men jag längtar så otroligt mycket efter jul, så jag kunde inte hålla mig längre! Jag har stökat fram ljusen, hängt upp vintriga gardiner och plockat fram den juligaste kryddan av dem alla, saffran.
Som en liten glittrig försmak på vad som om en månad komma skall bakade jag idag Saffranscupcakes.

Saffransmuffins med mandelmassa 12 st
2 ägg
2 dl socker
2,3 dl mjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 dl riven mandelmassa
1 msk saffransarom (eller 1 påse, 0,5g, saffran)
75g smör
½dl mjölk
Sätt ugnen på 200grader. Riv mandelmassa och fyll ett decilitermått. Smält smöret och häll ner mjölken, ställ åt sidan.
Vispa ägg och socker till en vit och luftig smet. Sikta ner mjöl, vaniljsocker och bakpulver. Rör om och rör därefter ner mandelmassa och saffran. Vispa ner smörblandningen och fördela smeten i muffinsformar.
Grädda i ca 15-20 min.
Grädda i ca 15-20 min.
Arraksgrädde till 12 cup cakes
4 dl grädde
punsch, eller arraksarom
Smaksätt grädden med arrak eller punch till önskad styrka. Vispa upp till vispgrädde och spritsa över cup cakesen.
Jag har valt att spritsa nerifrån och upp på dessa, så de formar en liten vit "gran" på mina saffranscupcakes. Håll tyllen nära kakan och tryck ut lite frosting, lyft sakta handen och släpp eftersom också trycket för att formen ska smalna av upptill. För att frostingen ska "falla" fint använd en liten rörelse på handen i sidled medan du också rör den uppåt.

Mjuka pärlor i kalla färger garnerar kakan, tillsammans med en stjärna jag spritsat av smält candy melts.

Fantastiskt goda och lättgjorda skapelser!
Som fungerar minst lika bra i november som senare på året!