Så var man tillbaka i flickrummet, som numera verkar som arbetsrum hemma hos mor och far. Jag är hemma i Jämtland över helgen. Pappa gör Bearnaissås, mamma dukar fram till kalas och jag står för efterrätten- då är allt i sin ordning!
Jag forsätter temat saffran, och har idag gjort en ostkaka med kardemumma och keso. Denna efterrätt är oförskämt lättsam att göra, så se till att ni sparar detta recept! Fantastisk gott blir det.

Ostkaka med Saffran 4 port
2 ägg
1 dl socker
½ dl mjöl
500g keso
½ dl hackad skållad mandel
2 dl grädde
½ dl mjölk
½ pkt saffran
några kardemummakärnor
Sätt ugnen på 200 grader
Vispa upp ägg och socker lätt, och rör därefter ner mjöl, keso och mandlar.
Blanda grädden och mjölken och rör ut saffran i vätskan, häll därefter allt i smeten.
Mortla eventuellt kardemummakärnor och smaksätt kaksmeten.
Häll upp i portionsformar, eller en större form ca 20 cm i diameter. Grädda i ca 20 min. Låt ostkakan svalna. Servera med grädde och sylt eller färska bär.

Klassisk ostkaka tar flera timmar att göra, och det går åt många liter mjölk. Oslagbart gott blir det, men denna snabbvariant med keso är också riktigt mumsig och svängs ihop på 30 min.

Smaklig spis!
Mycket goda. Passar jättebra till efterrätt nu inför julen!!