Kokos, vanilj och vit choklad. Sött och krämigt. Lyxiga små godbitar som smälter i munnen. Passar perfekt innan jul, rullade i florsocker.
Här, täckta med färgad kokos, blir de istället favoriten i godisskålen till påsk!

Kokostryffel
200g vit choklad
0,8 dl grädde
15g smör
1 tsk vaniljpulver
1 dl kokos
Färgad kokos
Valfri hushållsfärg
kokos
1. Hacka den vita chokladen i småbitar
2. Koka upp grädden.
3. Smält ner choklad och smör i grädden
4. Smaksätt med vaniljpulver och kokos. Har man kokosarom kan man droppa ner lite av det, det förhöjer smaken ytterligare.
5. Låt tryffeln kallna och stelna helt i kyl.
6. Fördela lite kokos i en plastpåse, droppa ner lite hushållsfärg och fyll påsen med luft. Skaka om påsen tills alla kokosflingor är färgade.
7. Rulla tryffeln till bollar, och täck dem med färgad kokos. Förvara i kyl.

Kokos går jättebra att färga med vanlig karamellfärg från affären. Välj din favoritfärg!


När dessa små skapelser smälter på tungan, då kan man bara göra ett- njuta.

Även vanligt socker går att färga på detta sätt, så lite karamellfärg är allt som behövs och man slipper köpa dyrt färdigfärgat socker som garnering/strössel.


Glad påsk!

ser så goa ut! perfekt till påsk :)