Marsipan i all ära, men idag är det midsommarafton, och det kräver en rejäl gräddtårta fylld med jordgubbar! Jag är så bortskämd idag att jag är bortbjuden på midsommarfirande, och måste själv varken stå med kokande potatis eller storstädning av huset. Desto mer tid att lägga på bakning!
Dagens bak är en jordgubbstårta fylld med vaniljkräm, grädde och färska jordgubbar. Den är spacklad med en vaniljsmörkräm, garnerad med en marshmallowfluff, färska jordgubbar och flarn i vit choklad.

Ett litet spetsband håller mina chokladflarn i schack.

Tårtbotten är gjord enligt mitt grundrecept.
Vaniljkrämen är marsansås vispad med vaniljessens och spetsad med vispad grädde för extra lyxkänsla.
Smörkräm till spackling av tårta
100g rumstempererat smör
200g florsocker
1 msk kokande vatten
2 tsk vaniljessens
Rör smör och socker vitt och fluffigt. En smörkräm rörs med fördel i 15 min, så ha tålamod. Vispa i slutet ner vattnet, och smaksätt med vaniljessens.
Marshmallowfluff
3 dl + 1dl grädde
100g marshmallows
Värm 3 dl grädde, utan att den kokar upp. Smält ner marshmallows i grädden och låt blandningen svalna. Förvala minst 6 timmar i kyl, och vispa sedan upp fluffet. Är blandningen väldigt hård av gelantinet i godiset kan man blanda ner 1 dl grädde till innan man vispar upp fluffet.

I flower paste har jag stansat ut små prästkragar, och det gröna är små blad av basilika.

En riktig sommardröm!

Glad midsommar!
Jag håller med dig! Idag hoppar jag också över marsipanen och går på grädde istället och det viktigaste utav allt- JORDGUBBAR... Mums!
Glad midsommar :)