-Det godaste jag ätit!
Så lät det när mamma högg in på dessa små kokospraliner som jag bakade i helgen. Och goda var de!

Kokostryffel
100g vit choklad
20g smör
1/3 dl grädde
1 dl kokos
kokosessens
Smält choklad och smör tillsammans, antingen över vattenbad eller försiktigt i micron. Koka upp grädden och häll över chokladblandningen. Rör tills det är helt blandat.
Smaksätt tryffeln med kokos, och smaka av med några droppar kokosessens. Vill man kan man använda likören Malibu istället för kokosessens.
Gjut pralinskal, eller använd färdiggjutna, att fylla tryffeln i.

Härligt krämig kokostryffel i ett skal av mörk choklad

Små kokosdrömmar! Överföringsark är en häftig effekt där man sätter ett fint mönstrat ark på botten av pralinen innan den torkat. När man sedan drar av arket fastnar mönstret i chokladen. Fiffigt!
Så lät det när mamma högg in på dessa små kokospraliner som jag bakade i helgen. Och goda var de!

Kokostryffel
100g vit choklad
20g smör
1/3 dl grädde
1 dl kokos
kokosessens
Smält choklad och smör tillsammans, antingen över vattenbad eller försiktigt i micron. Koka upp grädden och häll över chokladblandningen. Rör tills det är helt blandat.
Smaksätt tryffeln med kokos, och smaka av med några droppar kokosessens. Vill man kan man använda likören Malibu istället för kokosessens.
Gjut pralinskal, eller använd färdiggjutna, att fylla tryffeln i.

Härligt krämig kokostryffel i ett skal av mörk choklad


Små kokosdrömmar! Överföringsark är en häftig effekt där man sätter ett fint mönstrat ark på botten av pralinen innan den torkat. När man sedan drar av arket fastnar mönstret i chokladen. Fiffigt!
Hej :) jag älskar verkligen din blogg!! Man blir alltid lika inspererad och imponerad när man läser dina inlägg :)) men jag har en liten fråga : jag har testat att göra praliner efter din beskrivning av temperering (även testar att tempererat på annat sätt också). Jag har använt silikon form och när jag tar ut pralinerna är det väldigt fina och blanka men sen går det några timmar så börjar choklad sockra sig och pralinerna blir inte alls lika goda som de var när de precis var nygjorda! Har testat flera gånger och får alltid samma resultat :( vad gör jag för fel?