Dammsugarpops

publicerat i Cake Pops;
 
Dammsugare är en klassiker som aldrig verkar bli gammal! Dock så innebär ju inte det att denna klassiker inte mår bra av att uppgraderas lite. Idag har jag bakat dammsugare på pinne. Dammsugarpops!
 
 
Jag hade över sockerkaka från ett gäng misslyckade muffins jag gjort. Det finns inget smartare än att ta tillvara på misslyckade kakor och göra cake pops av dem. Här kastas ingenting!
 
50 g smör
5 dl kakssmulor
3 tsk kakao
2-3 st Punchflaskor (godiset)
150g marsipan
 
Använd rumstempererat smör. Har du bråttom går det bra att tina försiktigt i micron tills det blir mjukt. Rör smör, kakao och kaksmulor till en smidig massa, och smaksätt med valfri mängd punch. Det går givetvis bra att använda arraksessens, eller vanlig punch också! Dela degen och rulla ut till ca 30 cm långa rullar.
 
Kavla ut marsipanen och placera en rulle i mitten. Rulla in i marsipanen och lägg skarven nedåt. Skär ut dammsugare i valfri storlek. Doppa en klubba i choklad och stick in i ena änden av kakan, doppa hela den andra änden i chokladen. Låt torka.
 
 

En moderniserad klassiker!

Påsk på pinne

publicerat i Cake Pops;
 
Idag har bästa Linn varit hos mig och påskpysslat med Cake Pops!
Vi hade bestämt sedan länge att göra kycklingar på pinne, efter Bakerellas fina påsk-pops. Det blev det, men vi bestämde oss också för att göra påskharar på pinne, och de blev alldeles underbara!
 
Här kommer lite av dagens klubb-bakning.
 
 
Påsk på pinne!
Kycklingarna har vi gjort med blomsterströssel till fötter, vingar och näbb i sugarpaste. Överdraget är gul sweet melts från Panduro.
 
 
Påskhararna är i vit sweet melts, med öron i vit sp, målad med rosa pulverfärg. Nosen är gjort av sp med en sockerpärla i rosa. Till svans satte vi dit en vit mimosaströssel.
 
 
Innuti alla pops är Oreos enligt detta recept.

Husets hjärta- en plats för skapande

publicerat i Övrigt;
 
I september började vi renoveringen av vårt kök. Ännu är det inte färdigt, men det har kommit till en punkt då allt fungerar, och då är det lätt att renoveringen stannar av har vi märkt! Trots detta tänkte jag dela med mig av hur min skapandeplats ser ut.


 Välkommen in! Katten heter Lucifer.
 
 
I mitt skafferi
 
 
Turkos är min favoritfärg
 
 
Husets hjärta
 
Hur ser ditt skapanderum ut?
 
 
/Suzanne