Månadens bakbloggare

publicerat i Övrigt;
 
Sajten Baka.se har börjat med "månadens bakbloggare", och först ut bland dessa är lilla jag och Bake Believe! Under hela april månad så kan du hitta min blogg även via Baka.se och nästa månad är det en annan bloggares tur. Om du vill få din blogg länkad via deras sida i maj, skicka in en ansökan! Du gör bara såhär:
 
  • Lägg upp ett utav dina favorit bak-recept på baka.se under april månad (fram tom 23:e april).
  • Skicka ett mail till kontakt@baka.se med ditt namn, länk till din blogg, och namnet på ditt recept du lagt upp.
 
 
Det ska bli jätteroligt att få vara ambassadör under april månad, och jag har laddat upp med massor av påskbak som väntar på att få komma upp på bloggen.
 
Jag kollade tillbaka lite hur april månad såg ut 2013. Det kan även ni göra om ni klickar på den här länken. Det är lite roligt ibland att kika tillbaka och se om någonting hänt. Framförallt tycker jag att fotografierna är lite bättre idag jämfört med då, och det är ju roligt!
 
Här kommer ett axplock av de bakverk jag bjöd på under april 2013
 
 
Nu återstår bara att se vad detta års bak har att bjuda på....
 
 
 
 
 

Frukostsmoothie

publicerat i Smoothie;
 
Min vännina P har inspirerat mig till att göra smoothies till frukost. Sedan årsskiftet har jag som rutin att varje helgmorgon göra en riktigt lyxig och god smoothie. Den vill jag dela med mig av till dig!
 
 
Bärsmoothie.
 
Jag plockar mycket bär under sommarhalvåret. Dels för att det inte går att jämföra den rikedomen att ha en full frys med någon annan! Men också dels för att jag tycker det är själsligt helande att plocka bär. Jag har inte det bästa tålamodet dock, det måste finnas bär att plocka, själva letandet är ingen höjdare...
 
Blåbär, hallon, hjortron och jordgubbar är sådant som finns i min frys. Därför är det de bär jag använder. Jag köper också ekologiska bananer när jag kommer över det, och fryser in.
 
 
Blanda de frukter och bär du har att tillgå!
 
Häll på ½ dl havregryn, 3 dl fil, 1 tsk vaniljpulver och egentligen lite vad du vill. Tex linfrön, fiberhusk eller kanel. Filen kan givetvis bytas ut mot naturell yoghurt eller en del kvarg. I min smoothie är det endast havregryn, vaniljpulver och fil, förrutom bären då. Banan, jordgubbar och blåbär.
 
 
Mixa allt med stavmixer, eller i en blender.
 
Häll upp i glas eller kanna.
 
 
Servera med lite bär, och njut!!
 
En smoothie full av nyttigheter att starta dagen med!

Marängsviss Cupcakes

publicerat i Cup Cakes;
 
Maräng, banan, chokladsås, grädde... Få efterrätter är så magiskt gott som marängsviss! Här kommer klassikern i en ny tappning, som cup cake.
 
 
Marängsviss cup cake
 
2 ägg
2 dl socker
2 dl mjöl
1 tsk bakpuler
1 tsk vaniljsocker
75g smör
½ dl mjölk
 
 
1 banan
1 dl grädde
choklad att smälta
 
 
3 äggvitor
2 dl socker
vaniljsocker
 
 
Sätt ugnen på 200 grader.
Smält smöret. Vispa ägg och socker vitt och luftigt, och tillsätt därefter de torra ingredienserna. Blanda om. Tillsätt mjölken i smöret, och blanda ner i sockerkakssmeten. Rör tills allt är blandat.
Grädda i ca 15 min.
 
Låt muffinsarna svalna.
 
Vispa upp grädden. Gröp ur kakorna i mutten så du får en liten skål i varje muffin. Mosa bananen och blanda med grädden. Fyll varje hålrum med banangrädde. Smält chokladen och ringla över grädden.
 
 
Vispa äggvitorna till ett vitt skum. Blanda ner lite socker i taget och vispa tills du har en slät maräng. Smaksätt med vaniljsocker.
 
Spritsa marängfrostingen på kakorna.
 
 
Muffinsformarna har jag köpt på Clas Ohlson. 
 
 
 
Mjuka sockerpärlor i rosa blir vackert på.
 
 
Fantastiska marängsviss cup cakes!
 
 
Trevlig helg!