Bröllopstårta

publicerat i Tårtor;
 
I helgen har jag gjort min första bröllopstårta. Med tanke på temperatur, luftfuktighet och transport är jag ändå nöjd med resultatet, och det är förhoppningsvis även brudparet! :)
 
 
 
Färska jordgubbar, glasscreme och vaniljgrädde är fyllningarna. Bottnarna sockerkaka. Den är spacklad med marängsmörkräm och täckt med vit marsipan.
 
 
Pionen är gjord i gum paste som jag färgat i olika rosa nyanser.
Toppern är gjord i gum paste och lace decor.
 
Tyvärr hade jag bara någon minut att fota hemma hos brudparet, så bilderna är lite sisådär. Ni får hålla tillgodo.
 
 
Grattis till Peter och Sara på er stora dag! 

Det har varit lite tyst ett tag...

publicerat i Övrigt;
 
En enorm sorg har tagit sig in i vårt hus, och satt sig i varenda möbel, sak och kropp. Min bästa vän, stora kärlek och älskade katt Lucifer har lämnat oss. Ena stunden låg han vid min sida alldeles full av liv och lycklig, den andra var han borta. Vi har begravt honom under den syrén där han gärna låg och spanade efter fåglar.
 
Lucifer betyder Ljusbringaren, och namnet tillhörde en av ärkeänglarna. För att hjälpa oss genom denna sorg har vi därför bestämt oss för en ny liten ängel. Azrael. En liten ragdoll som vi ska hämta om en vecka.
Azrael betyder "den som Gud hjälper", och är den ängel som hjälper själar över till andra sidan, och skänker kraft åt den som sörjer. Vi tycker det passar bra <3
 
Denna sorg är varför jag inte bloggat på ett tag. Jag har varit/är lamslagen och inte på något sätt kreativ. Förhoppningsvis kommer dock vårt nya lilla yrväder både med glädje och skaparlusta!
 
 
En bröllopstårta har det blivit i helgen, den ser ni i nästa inlägg.

Jordgubbscupcakes

publicerat i Cup Cakes;
 
Helt plötsligt blev det högsommar!
Visst är det konstigt ändå att somrarna man minns från när man var barn alltid innehöll bra väder? Tillochmed när det regnade var det bättre. Jag minns våldsamma åskoväder, vatten som forsar ut ur stuprännor och en längtan att få springa ut och bli blöt. Att stå på gräsmattan under den största duschen i världen, det var nästan lika bra som att bada när det regnade.... Somrarna som barn innehöll alltid bra väder, så måste det vara!
 
Jag tycker inte bara det är vädret som blivit sämre. Även molnen har tappat stingen. Förr var himlen full av djur, formationer och figurer. Nu är det mest bara moln. Är det somrarna, eller är det fantasin jag har att skylla?
 
Nu har det dock varit sommar i tre hela dagar, och min fantasi har tvingat fram både en hund som ligger på rygg och röker, och ett får från himlen. I köket har jag bakat cup cakes med jordgubbsmousse och grädde. Somrigare än såhär blir det inte.
 
 
Jordgubbscupcakes 12 st
 
2 ägg
2 dl socker
2 dl mjöl
1,5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljarom
50g smör
½ dl mjölk
50-100g jordgubbar
 
Sätt ugnen på 200grader.
Rensa och hacka upp jordgubbarna i mindre bitar. Vispa samman ägg och socker till en vit, luftig smet. Sikta ner mjöl och bakpulver. Blanda om och tillsätt vaniljaromen. Smält smöret och tillsätt mjölken. Blanda ner vätskan väl i smeten, och rör därefter ner jordgubbarna.
Fördela i muffinsformar. Grädda i ca 15 min.
 
 
Jordgubbsmousse
 
150g jordgubbar
½dl socker
3 gelantinblad
2 dl grädde.
 
Lägg gelantinbladen i lite kallt vatten. Rensa och dela jordgubbarna. Koka samman dem i en kastrull tillsammans med sockret. Låt bären koka några minuter tills de är mjuka. Mixa därefter samman blandningen till en slät puré. Tillsätt de uppmjukade gelantinbladen medan puren fortfarande är varm. Rör om. Låt blandingen stå tills den svalnat.
Vispa upp grädde och vänd sedan ner jordgubbsgelen. Blanda väl. Låt moussen stå någon timme eller två i kylskåp.
 
 
Randig frosting
 
Vispa 2 dl grädde smaksatt med vaniljarom.
Häll jordgubbsmousse i en spritspåse utan tyll, och fyll vaniljgrädde i en annan. Placera båda påsarna i en större spritspåse, med tyll.
 
Spritsa ut över jordgubbsmuffinsarna.
 
 
Glad sommar!