Kexchoklad

publicerat i Godis;
 
Pust. Så var julen slut. Imorgon är det arbetsdag för mig, och sedan är det bara att börja ladda inför nyårsafton. För att avsluta decembermånadens galna godisbakning kommer ett sista godisrecept för i år. Hemmagjord kexchoklad.
 
 
 
 Kexchoklad
 
100g ljus choklad
1 burk nötcreme
Smörgåsrån
Mörk choklad att doppa i
 
Smält den ljusa chokladen.
För varje kex behövs 4 smårgåsrån. Ta fram och förbered 3 st rån. Börja med den ljusa chokladen, och bred ut den över två rån med en smörkniv. På det tredje rånet breder du ut nötcreme. Sätt ihop rånen med ljus choklad, nötcreme, ljuschoklad och avsluta med det fjärde rånet som lock.
Dela kexen med en vass kniv, ca 8 bitar per rånkaka blir lagoma munsbitar. Smält därefter den mörka chokladen, och doppa varje kexbit helt i choklad. Låt dem stelna på ett bakplåtspapper.
 
 
 
Orden "Det var det godaste jag ätit!" är kanske de bästa man kan höra när man bakar. Dessa små kex frambringade de orden, och de är verkligen sagolikt goda!
 
Vill man byta ut fyllningen kan man givetvis göra det, tex till mörk choklad eller nutella! 
 
 

 

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av anna:

Ser gudomliga ut!

2:a kommentar, skriven , av Annie:

Detta måste jag testa. Ser sjukt gott! Trevlig blogg du har!

Svar: Tack! Hemmagjord kexchoklad är supergott, och enkelt!
Suzanne Bruks

Kommentera inlägget här :