Pannacotta med lingon och pepparkakskryddor

publicerat i Desserter, Tema: Jul;
 
En lyxig efterrätt såhär till jul är pannacotta, som man tacksamt nog kan smaksätta med lite vad man vill. Vad passar då bättre än kanel, kardemumma, nejlika och ingefära?
 
 
Vi öppnar lucka nummer 14 och hittar en härlig och snabbgjord efterrätt
 
 
Julig pannacotta med lingongelé
 
2,5 dl grädde
½ dl gelésocker
vanijessens
 
1 dl lingonsylt
½ dl vatten
1 gelantinblad
 
2,5 dl grädde
½ dl gelésocker
pepparkakskryddor
 
Använd en muffinsplåt, eller ställ i ordning en form med socker, så du kan luta dina glas.
Blanda samman grädde och gelesocker. Koka upp och låt koka i 30 sekunder. Smaksätt med vanilj och fördela i de lutande glasen.
Ställ in i kylen och låt pannacottan stelna.
 
Blanda ut lingonsylt med vatten, och koka upp det i en kastrull. Sila av bären och häll tillbaka lingonsaften i kastrullen. Koka upp igen och lägg ett gelantinblad i kallt vatten några minuter. Smält ner bladet i den varma saften och rör tills det lösts upp helt. Skeda upp lingonsaften över pannacottan och låt den stelna till en gelé
 
Gör pannacotta igen likt ovan, och smaksätt denna gång med pepparkakskryddor. Ingefära, kanel, kardemumma och nejlika. Vänd upp glasen rätt och fördela pepparkakspannacottan i glasen.
 
 
En enkel och vacker dessert som med fördel kan göras i förväg
 
 
Lingon blir en vacker dekoration. Men jag hade bara röda vinbär i frysen, och då tar man vad man haver!
 
Smaklig spis!
 
 
Tips, saffran är en annan fantastisk smaksättning till pannacotta.
 

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Bland bakverk och kastruller:

Vilken tjusig pannacotta och vilka goda och spännande smaker tillsammans!!
Kram

Svar: Tack så mycket :) Oförskämt lätt att göra något som ser så fantastiskt ut. Då är det roligt!
Suzanne Bruks

2:a kommentar, skriven , av Ida:

Åh... va fina och goda dom ser ut :)

Kommentera inlägget här :