Till frosting på cup cakes, eller som fyllning i tårta är fluff helt oslagbart smart!
Fluff är en gräddblandning man kan smaksätta med i stort sett vad helst man tycker är gott. Det viktiga när man gör fluff är att man har tid, och att se till att grädden aldrig kokar. Grädden värms, och sedan smälter man ner valfri gelégodis, chokladsort eller annat man tycker om. Blandningen vispas upp och blir en härlig smaksatt vispgrädde!
Såhär gör du fluff på godis:
Värm grädden utan att låta den koka, och smält ner godisarna. Det kan ta lite tid för alla godisar att smälta ner, så ha tålamodet med dig. När det blivit en jämn smet låter du blandningen svalna, och lägger sedan en plastfolie direkt på smeten och in i kylen. Plastfilmen ligger direkt emot för att det inte ska bildas någon kondens. I kyl ska fluffet vila ca 5 timmar, gärna över natten. Gräddblandningen blir lik pannacotta om den görs på gelégodis, på grund av gelantinet. Häll därför eventuellt på någon dl grädde till innan du vispar upp det hela om du gör sådan fluff.
Zoofluff:
3 dl + 1 dl grädde
80g ZoogodisarAhlgrens bilarfluff:
3 dl + 1 dl grädde
60g Ahlgrens bilar
Skumbananfluff:
3 dl + 1 dl grädde
100g skumbananer
Chokladfluff: (Toblerone, Apelsinkrokant, Reisen, Nougat etc)
3 dl grädde
150g valfri favoritchoklad

Fluff gjort på Ahlgrens Limousiner