75g mandelmjöl
75g florsocker
2 st rumstempererade äggvitor- i varsinn skål
18g socker
ev några droppar bittermandelarom
sockerlag:
25g vatten
75g socker
Börja alltid med att ta fram och väga upp alla ingredienser när du gör macarons. Ha också en termometer till hands, till sockerlagen.
Sikta ihop mandelmjöl och florsocker i en bunke.
Vispa den ena äggvitan till ett vitt skum i en ren, torr rostfri bunke. Tillsätt 18 g socker i omgångar i skummet. Koka upp sockerlagen i en tjockbottnad kastrull. Undvik att röra om i lagen, utan mäta bara med termometer tills lagen nått 118 grader. Strila ner lagen i marängsmeten medan du vispar. Fortsätt att vispa tills marängen blivit helt kall igen, ca 10 min.
Ta fram bunken med mandelblandningen, tillsätt den andra äggvitan och rör smidigt tills det är väl blandat. Vill du tillsätta lite mer färg på dina macarons, gör du det nu. Jag lät mina vara ofärgade, men smaksatte med lite bittermandelarom.
Vänd ner den kalla marängsmeten i mandelblandningen. Vik in tills allt har blandats väl och konsistensen är trög, men lavaliknande. Smeten ska rinna långsamt av sleven när du lyfter den, och inte falla ner i tunga kluttar. Rör inte för mycket.
Spritsa ut rundlar på ett bakplåtspapper. Om du har ett billigare papper från tex ica, använd dubbla för att undvika att macaronsen spricker i ugnen av värmen underifrån. Det skyddar lite bättre med två. Använd en rund tyll, och se till att rundlarna blir ungefär lika stora.
Låt kakorna vila i rumstemperatur ca 1 timme. Sätt ugnen på 150grader. (Min ugn är ganska varm, så jag brukar ta 145grader). Grädda kakorna i 10-12 min mitt i ugnen. Låt dem svalna på plåten innan du lossar dem.
Fyllning:
2 dl vispgrädde
50g mandelmassa
Mosa mandelmassan med en gaffel, häll på lite ovispad grädde så massan blir lite mer följsam. Vispa resten av grädden ganska tjock. Fyll grädden i en spritspåse med liten stjärntyll.
Klicka ut lite mandelmassa mitt på hälften av kakorna. Spritsa grädden kring mandelmassan. Lägg på en av de ofyllda kakorna som lock.
Helt outstanding goda macaroner!

Genom att göra små semlor i macaronformat finns det inga regler om hur många man får äta... De är ju ändå så små...
Absolut de godaste macaronsen jag smakat!
Ps, om ni kikar på bloggen från en mobil enhet eller läsplatta kan den nya designen på bloggen se "märklig" ut. Jag beklagar detta, och hoppas att det ska ordnas en funktion snart så jag kan korrigera detta!
Så söta :)