Chokladdröm till nyår

publicerat i Desserter;
 
Det nya året firades in hemma hos oss i Brån. 20 personer skulle komma, och tiden har inte funnits för att planera någon storslagen efterrätt. Därför gick jag på ett säkert kort- Choklad.
 
En mjuk och saftig brownie, toppad med en swirl av vit choklad och mjölkchoklad, serverad med hallon och ett flarn av vit choklad.
 
 
Chokladbrownie 20 ports.
 
300g smör
300g mörk choklad
5 ägg
5 dl socker
1 tsk vaniljpulver
150g mjöl
50g kakao
 
Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret, och rör ner den mörka chokladen så att även denna smälter. Blanda ägg, socker och vaniljpulver till en vit fluffig smet. Strila ner chokladblandningen i smeten. Sikta ner mjöl, kakao och vänd ihop till en slät smet.
 
En lagom stor form för tjockare brownies är en form på 25*35cm. Jag använde en plåt för mina brownies, och den var 35*45cm. De blir lite tunnare och baktiden kortare.
För en mindre form ska kakorna gräddas i 20-25min. I en plåt räcker 15-20 min.
 
 
Chocolate swirl
 
100g vit choklad
100g mjölkchoklad
6dl grädde
 
Hacka chokladerna var för sig. Blanda 3 dl av grädden med resp choklad i en varsin kastrull. Värm grädden utan att låta den koka, och smält ner chokladen.
Låt chokladgrädden svalna, och bli helt kall. Förvara 5 timmar i kylskåp.
 
Vispa upp de båda fluffblandningarna till vispgrädde. Fördela i resp spritspåse. Sätt en tyll på en större spritspåse. Klipp ett hål på vardera av gräddpåsarna och för ner de båda spritsarna i den större påsen. Spritsa ut randig chokladfluff på dina brownies.
 
 
Chokladflarn
 
För att göra dessa behövs överföringsark, och non temp choklad. Båda dessa finns att beställa på tex Strössel & Annat.

Klipp arken i önskade former. Häll ut en klick non temp choklad på ett bakplåtspapper, och doppa arken med den mönstrade sidan mot chokladen. Vänd dem och lägg att torka med chokladen upp. Dra av arket och garnera med flarnen.
 
 
 
En snabb, vacker efterrätt, perfekt om man är många!
 

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Malin:

Åh...jag hade velat vara där!

Svar: Om ni inte hade envisats om att bo så långt bort malin :) <3
Suzanne Bruks

2:a kommentar, skriven , av Bland bakverk och kastruller:

Men hallå hur goda verkar inte dessa vara???? Riktigt smarrigt låter det!! Receptet sparas!!

Kommentera inlägget här :