Banoffie-Brownie

publicerat i Mjuka kakor;
 
Oj, här har det varit tyst. En hektisk vecka är till ända. Den började med att jordgubbslandet blev invarderat av ohyra, och hela altet fick rivas upp och kastas. Sedan blev det spontanköp av badtunna och förberedning för dess ankomst. Det har varit en trädgårdsvecka helt enkelt!
 
Eftersom det är fredag så ska jag givetvis bjuda er på något riktigt gott!

Vad sägs om mäktig choklad, söta bananer och dulce de leche?
 
 
Brownie
 
100g smör
2 dl socker
1dl kakao
2 dl mjöl
1 tsk bakpulver
2 ägg
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret i en kastrull. Rör ner sockret medan smöret är varmt och låt det lösas upp något. Sikta över de torra ingredienserna ner i smöret, rör om. Tillsätt äggen och blanda till en tjock smet.
Häll smeten i en form. Jag använde en avlång sockerkaksform klädd med bakplåtspapper. Tillsätt eventuellt lite chokladknappar i smeten.
 
Grädda ca 15 min.
 
Låt kakan svalna och stelna till.
 
 
Skiva bananer, och placera ut dem över brownien. Ringla över dulce de leche. Vispa grädde lätt och skeda upp över kakan.
 
Servera hela kakan och låt dina vänner njuta!
 
 
 
Riv choklad över grädden så blir den ännu härligare!
 
 
 Denna brownie blir kladdig, men inte rå. Alldeles perfekt!
Använd gärna Valrhonas kakao, som är extra mörk och kraftig.
 
 

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Marie Bergman - Om livet på Cypern:

MUMS =)

Kommentera inlägget här :