Päronglass med mintmaränger

publicerat i Glass;
 
Det är som om man inte riktigt hinner med. Genom mitt fönster på jobbet kan jag konstatera att det verkligen inte varit ett enda moln på himlen, det grönskar redan i mina kryddodlingar ute och jordgubbarna har fått sina första blommor. Jag vill ha semester, alla fina dagar åtminstone!
 
Fint väder tycker jag bäst avnjuts med glass. Jag är inte mycket för att varken sola eller bada, utan njuter allra helst av sommaren med härlig glass!
 
Det här receptet på päronglass är magiskt gott, och mintmarängerna till blir pricken över i!
 
 
Päronglass 4 port
 
2 päron
2 tsk vaniljsocker
½ dl socker
ev grön karamellfärg
 
3dl grädde
2dl helmjölk
3 äggulor
3/4dl florsocker


Skala och tärna upp päronen i bitar. Koka dem i en kastrull med vatten tillsammans med vaniljsocker och socker, ca 15 min tills frukten är mjuk. Sila av och låt svalna. Mixa samman päronbitarna till en päronpure. Färga eventuellt purén med lite grön karamellfärg.
 
VIspa äggula och florsocker vitt och luftigt, tillsätt päronpurén och mjölken. Vispa grädden, och lyft in den i glassmeten. Kör blandningen i glassmaskin ca 1 timme, eller frys direkt i en plastburk. Om du inte använder glassmaskin, rör om då och då i glassen tills den är färdig, efter ca 6 timmar.
 
 
Innan glassen stelnat helt är det fint att röra ner lite smält choklad, och gott!
 
Mintmaränger
 
2 äggvitor
1 dl socker
några droppar pepparmintsarom
grön karamellfärg
 
Sätt ugnen på 100grader. Vispa äggvitorna till vitt skum, och tillsätt sedan sockret- lite i taget. Vispa samman till en vit luftig marängsmet. Droppa i pepparmintsarom, och eventuellt lite färg.
Grädda marängerna 40-60 min beroende på storlek. Jag gjorde minimaränger.
 
 
Fantastiskt goda små spröda maränger. Vissa färgade jag turkos.
 
 
Skeda upp päronglassen, och servera med mörk choklad och mintmaränger.
 
 
Det perfekta avslutet på en varm sommardag!
 

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Marie Bergman:

Men gud vad gott!! =)

2:a kommentar, skriven , av Leila:

Ser som vanligt fantastiskt ut! Hur hinner du med allt med jobb och grejer? Lite nyfiken blir man på vad du jobbar med till vardags? Du borde ju göra detta på heltid :) eller gör du kanske det redan :)
/Leila

Svar: Haha. Tack :) jag jobbar som folk gör mest, heltid på ett försäkringsbolag. Bakningen sker på kvällar och helger :)
Suzanne Bruks

Kommentera inlägget här :