Sammetslena muffins...
Djupröda, saftiga kakor som gifter sig fantastiskt bra med frosting gjord på färskost.
Red Velvet cake blev populär för ett antal år sedan. Idag är första gången jag faktiskt ger mig på att baka denna underbara, jättevackra skapelse!
Red Velvet Cup Cake 12 st
100g rumstempererat smör
2 dl socker
2 ägg
½tsk bakpulver
½tsk bikarbonat
3 dl mjöl
1 tsk vaniljsocker
1 msk kakao
1,5 dl grädde/kaffegrädde
Röd hushållsfärg, gärna pastafärg
Krämig färskostfrosting
200g osaltat smör
50g färskost
2-3 dl florsocker
1 äggula
3 tsk vaniljarom
Sätt ugnen på 200grader.
Vispa smör och socker länge, tills det är luftigt och nästan vitt. Blanda då ner äggen.
Sikta ner de torra ingredienserna och blanda väl. Rör ner grädden i smeten och rör till en slät smet. Färga smeten rejält röd med hushållsfärg.
Grädda i cup cake form i ca 18 min. Låt svalna.
I flowepaste har jag stansat ut sockerblommor. Lite röd pulverfärg i mitten ger dem liv.
Den djupröda färgen gör dessa cup cakes så mycket roligare! En liten gömma med vaniljkräm i mitten gör dessa ännu godare.
Spritsade rosor gör du genom att spritsa innifrån mitten och ut. Jag har använt min favorittyll, Ateco 846. Ett bra tips när den gäller spritsning är att satsa på att köpa ett antal tyllar i metall. Det finns att köpa från tex tradera i storpack, men också en och en från olika baksajter. Kombinera metaltyllarna med engångsspritspåsar. De från Ica fungerar jättebra!
Cup Cakesen blev fika till mina grabbkompisar, varav den ena ätit hälften när han plötsligt tittar länge på kakan och utbrister -"Men, den är ju röd?!" Ja. Den är faktiskt röd. Red Velvet- röd.
Åh vilken fin blogg...och vilka bilder!!!!