- En farfar och en liten fröken!
Jag älskar när bakverk får liv och egna personligheter. Dessa cup cakes som jag bakade för Västerbottens Folkblad har verkligen karaktär. Några enkla steg, och du har en vinnare till kalaset!
Cup Cake- Ugglor
2 pkt oreos
Non stop
Chokladmuffins:
100g smör
3 msk kakao
½ dl mjölk
2 ägg
2 dl socker
2,3 dl mjöl
1,5 tsk bakpulver
1,5 tsk vaniljsocker
Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret i en kastrull. Vispa ner kakaon och blanda väl. Tillsätt mjölken.
Vispa ägg och socker vitt och luftigt. Blanda ner mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör därefter ner kakaosmöret och blanda till en slät smet. Fördela i muffinsformar och grädda ca 15 min.
Vit chokladfrosting:
2 dl grädde
100g vit choklad
rosa karamellfärg
Mörk chokladfrosting:
2 dl grädde
100g mörk choklad
Frostingen förbereds minst 6 timmar innan.
Hacka upp chokladen fint, eller använd chokladknappar. Värm långsamt och försiktigt grädde och choklad i en kastrull, det får inte koka, då går grädden inte att vispa upp sen. Rör tills chokladen smält, och ställ sedan blandningen att svalna. Låt blandningen stå i kyl i minst 6 timmar, och vispa därefter upp som vispgrädde.
1. Dela oreos.
2. "Limma" fast en non stop med lite kristyr, och klicka en liten fläck på ögat för extra liv.
3. Gröp ur muffinsarna, och fyll dem med färska bär,eller sylt. För muffinsarna till tidningen gjorde jag en jordgubbskompott av 100g jordgubbar och några matskedar socker som jag kokade ihop.
4. Täck kakorna med lite frosting
5. Placera ögonen på kakorna, små bitar av kex kan användas till toffsar över ögonen.
6. Använd en stjäntyll (ovan) eller en rund. Spritsa ut "fjädrar", låt fantasin flöda och ge varje fågel sin egen karaktär. En orange non stop blir perfekt som näbb!
Så, vad väntar du på? Bara att sätta igång att baka! :)
Så söta! :)