Jag beställde en belgisk vit choklad med apelsinsmak från Lottas Marsipanskola. Chokladen hade en fantastisk orange färg, och jag har funderat länge på vad jag ska baka av den.
I julklapp fick jag en slikepott med inbyggd termometer av min A, och kände att det var dags att testa den. Det fick bli mörka praliner med apelsintryffel!

Genom att temperera mörk choklad gjorde jag först pralinskalen. Jag har använt mig av en form i silikon. Tycker de är mycket svårare att använda än pralinformar i hårdplast, men de är betydligt billigare så därför har jag ett gäng silikonformar som även dem måste användas ibland!
En instruktion på hur man gjuter pralinskal finns här.


Apelsintryffel
100g apelsinchoklad
1 tsk osaltat smör
1/3 dl grädde
Smält chokladen och smöret försiktigt i micron. Koka upp grädden och häll över chokladen. Rör om tills det blandats väl.
Låt ganachen/tryffeln svalna, och fyll den sedan i pralinformarna.

Härliga små praliner med en överraskande fyllning.
Riktigt roliga att göra nu till påsk, och kanske fylla med chokladtryffel i flera olika färger!
Men så fina dom blev med silikonform! Det hade jag aldrig trott! Nu måste jag testa! Funkade slikepotten bra?! Duktig du är! Vi måste baka nån dag! Jag har en fin idé!